Špaldové vanilkové rohlíčky

Vánoce
393 Špaldové vanilkové rohlíčky

Ingredience

  • 215 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 175 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 75 g mletých vlašských ořechů
  • špetka soli

 

Směs na obalení:

  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

 

Postup

Do mísy nasypte mouku, cukr, ořechy a přidejte špetku soli. Přidejte na plátky nakrájené máslo a rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto.

Těsto zabalte do potravinové folie a uložte přes noc do lednice.

Vyložte plech pečícím papírem a předehřejte troubu na 160 °C.

Z těsta vyválejte váleček a nožem ho rozkrájejte na stejné díly podle toho, jak velké chcete mít rohlíčky. Z každého dílku rukama vytvarujte rohlíček. Rohlíčky klaďte s rozestupy na plech a poté pečte dorůžova.

Ještě teplé rohlíčky obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Zavřít

Vážení zákazníci, věnujte prosíme pozornost tomuto sdělení

Z preventivních důvodů stahujeme z trhu část produkce výrobku Babiččina volba – pšeničná mouka hladká T530 (balení 1kg, šarže označená DMT 31.3., 4.4. a 6.4. 2023 mlýn Litoměřice).

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku