na 20 lívanců
150 g polotučného tvarohu
250 ml plnotučného mléka
2 celá vejce
200 g hladké mouky na kynutá těsta
½ sáčku – asi 6–8 g – prášku do pečiva
1 lžička rozpuštěného másla
špetka soli
na ozdobu
Drobné ovoce, banán, kiwi
Zakysaná smetana nebo jogurt
Čokoláda
V hluboké míse smíchejte všechny tekuté složky – tvaroh, mléko, vejce, vyšlehejte do hladkého krému a začněte po lžících přidávat mouku promíchanou s vinným kamenem. Těsto můžete zjemnit máslem a v případě slané verze jej osolte lžičkou soli.
Těsto nechte 10–15 minut odpočívat na lince, aby se veškeré složky propojily a těsto lehce začalo připomínat kynutí.
Pomocí dávkovače těsta můžete tvořit zábavné kreativní snídaně. Inspirujte se!
Smažte na pánvi s nepřilnavým povrchem, nejlépe bez maštění. Zdobte podle vlastní chuti.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.