Tvarohové lívance

Banán Borůvky Jahody Tvaroh
83 Tvarohové lívance

Ingredience

na 20 lívanců

150 g polotučného tvarohu

250 ml plnotučného mléka

2 celá vejce

200 g hladké mouky na kynutá těsta

½ sáčku – asi 6–8 g – prášku do pečiva

1 lžička rozpuštěného másla

špetka soli

na ozdobu

Drobné ovoce, banán, kiwi

Zakysaná smetana nebo jogurt

Čokoláda

Postup

V hluboké míse smíchejte všechny tekuté složky – tvaroh, mléko, vejce, vyšlehejte do hladkého krému a začněte po lžících přidávat mouku promíchanou s vinným kamenem. Těsto můžete zjemnit máslem a v případě slané verze jej osolte lžičkou soli.

Těsto nechte 10–15 minut odpočívat na lince, aby se veškeré složky propojily a těsto lehce začalo připomínat kynutí.

Pomocí dávkovače těsta můžete tvořit zábavné kreativní snídaně. Inspirujte se!

Smažte na pánvi s nepřilnavým povrchem, nejlépe bez maštění. Zdobte podle vlastní chuti.

 

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku