Jemné špaldové palačinky

59 Jemné špaldové palačinky

INGREDIENCE

  • 90 g hladké špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1 lžíce másla

POSTUP

Příprava těsta je velmi snadná. Prosátou mouku prošlehejte v hluboké míse s mlékem, a až bude směs hladká a bez hrudek, přidejte vejce. Je důležité přidat vajíčko až nakonec, zamezíte tím právě zbytečným hrudkám. Nyní nechte hotové těsto 15–20 minut dýchat. Tento krok určitě nepřeskakujte, zaručí vám dokonalé palačinky, které se na pánvi netrhají.

Na kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem můžete přidávat pod každou palačinku mašlovačkou ještě trochu másla. Každou palačinku rozlijte na pánev z naběračky a krouživým pohybem nechte těsto stéct rovnoměrně do krajů. Palačinku se nesnažte obracet dřív, než se začnou okraje v pánvi samy odchlipovat. Pak ji jemně podeberte a otočte, na druhé straně nechte palačinku minutku takzvaně dojít, a je hotovo.

Palačinky zdobte podle chuti. My jsme připravili jednoduchý šlehaný tvaroh s vanilkovým cukrem a semínky vanilky zdobený rozvarem z mražených jahod a meduňkou.

Vánoční soutěž
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku