Třešňová bublanina

Léto Třešně
783 Třešňová bublanina

INGREDIENCE:

Na 1 plech

  • ¾ hrnku rozpuštěného másla
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1,5 hrnku mléka
  • 1 kypřící prášek
  • Kůra z ½ citronu
  • Špetka soli
  • Třešně

Použitá mouka

POSTUP:

V nádobě smíchejte mouku, cukr, kypřící prášek, kůru z citronu a sůl.

V jiné nádobě vyšlehejte máslo s vejci a mlékem.

Smíchejte obě části dohromady a nalijte na pečicím papírem vyložený plech. Rovnoměrně rozetřete pomocí stěrky.

Na povrch poklaďte vypeckované třešně a vložte do trouby předehřáté na 180 °C.

Pečte dozlatova, asi 25 minut.

 

TIP: Pokud máte větší třešně, můžete je lehce obalit v mouce, aby všechny nepropadly úplně na dno bublaniny.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.