Vyšlehejte žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte máslo a mléko. V jiné nádobě vyšlehejte z bílků pevný sníh. Smíchejte mouku, špetku soli, kypřící prášek a citronovou kůru. K mouce vmíchejte žloutkovou směs a na závěr vmíchejte i sníh.
Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy (např. do dortové o průměru 28 cm) a poklaďte ho jahodami. Pečte na 180°C asi 30 min.
TIP: Jahody před použitím obalte v mouce, aby nepropadly na dno formy. Bublaninu můžete péct také z jiného letního ovoce, které máte rádi.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.