Jahodová bublanina

Jahody
453 Jahodová bublanina

Ingredience

  • 140 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 360 g mouky Babiččina volba dortová
  • lžíce kypřícího prášku
  • špetka soli
  • kůra z jednoho citronu
  • 3 vejce
  • 125 ml rozpuštěného másla nebo oleje
  • 220 ml vlažného mléka
  • očištěné jahody pokrájené na půlky (cca 300 g)

Postup

Vyšlehejte žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte máslo a mléko. V jiné nádobě vyšlehejte z bílků pevný sníh. Smíchejte mouku, špetku soli, kypřící prášek a citronovou kůru. K mouce vmíchejte žloutkovou směs a na závěr vmíchejte i sníh.

Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy (např. do dortové o průměru 28 cm) a poklaďte ho jahodami. Pečte na 180°C asi 30 min.

TIP: Jahody před použitím obalte v mouce, aby nepropadly na dno formy. Bublaninu můžete péct také z jiného letního ovoce, které máte rádi.

Zavřít

Vážení zákazníci, věnujte prosíme pozornost tomuto sdělení

Z preventivních důvodů stahujeme z trhu část produkce výrobku Babiččina volba – pšeničná mouka hladká T530 (balení 1kg, šarže označená DMT 31.3., 4.4. a 6.4. 2023 mlýn Litoměřice).

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku