Maková bublanina se švestkami

Mák Švestky

Ingredience

  • 1 kg švestek
  • 1 a 1/2 hrnku dortové mouky
  • 1 hrnek mletého máku
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • hrubá mouka a máslo na vymazání formy
  • špetka soli

 

1 hrnek odpovídá objemu zhruba  250 ml

Postup

Super rychlá a zároveň úžasně dobrá hrnková varianta bublaniny. Potkávají se tu ty nejlepší tuzemské suroviny-mák a sezónní švestky!

Postup

1) Troubu rozehřejte na 180 °C. Švestky dobře umyjte, osušte a vypeckujte. Máslo rozpusťte a nechte mírně vychladnout.

 

2) Mouku prosijte do mísy a promíchejte s kypřícím práškem, mákem a špetkou soli. Plech nebo velkou kulatou formu na pečení vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

 

3) Vejce rozšlehejte v míse s cukrem, dokud nezesvětlají. Přidejte suchou směs s moukou a rozmíchejte. Úplně na konec tenkým pramínkem zašlehejte i olej.

 

4) Připravené těsto vylijte na vysypaný plech. Přidejte švestky a dejte péct do trouby asi na 25 až 30 minut.

Jarní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku