Ingredience
- 1 kg švestek
- 1 a 1/2 hrnku dortové mouky
- 1 hrnek mletého máku
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- hrubá mouka a máslo na vymazání formy
- špetka soli
1 hrnek odpovídá objemu zhruba 250 ml
1 hrnek odpovídá objemu zhruba 250 ml
Super rychlá a zároveň úžasně dobrá hrnková varianta bublaniny. Potkávají se tu ty nejlepší tuzemské suroviny-mák a sezónní švestky!
Postup
1) Troubu rozehřejte na 180 °C. Švestky dobře umyjte, osušte a vypeckujte. Máslo rozpusťte a nechte mírně vychladnout.
2) Mouku prosijte do mísy a promíchejte s kypřícím práškem, mákem a špetkou soli. Plech nebo velkou kulatou formu na pečení vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
3) Vejce rozšlehejte v míse s cukrem, dokud nezesvětlají. Přidejte suchou směs s moukou a rozmíchejte. Úplně na konec tenkým pramínkem zašlehejte i olej.
4) Připravené těsto vylijte na vysypaný plech. Přidejte švestky a dejte péct do trouby asi na 25 až 30 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.