Malinová bublanina

Maliny

Ingredience

300 g malin (popř. ostružin, borůvek)

180 g dortové mouky Babiččina volba

150 g krupicového cukru

150 g zakysané smetany

120 g rozpuštěného vlažného másla

3 vejce

5 g prášku do pečiva

2 lžičky citronové kůry

1 vanilkový cukr

máslo a hrubá mouka na vymazání formy

moučkový cukr na posypání

 

Dávka těsta je na formu nebo pekáč o rozměrech cca 23-25 x 36-40 cm.

Postup

Ukázková letní záležitost! Co s letním ovocem ze zahrady? Upečte si bleskově rychlou a snadnou bublaninu. Díky zakysané smetaně se nevysuší a zůstane krásně vláčná. 

 

1) Troubu si rozehřejte na 180 °C. Mouku s kypřícím práškem prosijte do mísy. Do jiné mísy dejte vejce, cukr a vanilkový cukr. Metlou nebo tyčovým mixérem s metlou vyšlehejte cukr do světlé pěny.

 

2) Přidejte citronovou kůru, zakysanou smetanu a mouku. S pomocí stěrky jemně promíchejte. Přidejte máslo (můžete na dvě až tři dávky) a jemně promíchejte, dokud se máslo nespojí s těstem.

 

3) Směs na bublaninu vylijte do vymazané a vysypané formy. Přidejte maliny a dejte péct do trouby na 30 až 40 minut. Vychladlou bublaninu posypte moučkovým cukrem.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku