300 g malin (popř. ostružin, borůvek)
180 g dortové mouky Babiččina volba
150 g krupicového cukru
150 g zakysané smetany
120 g rozpuštěného vlažného másla
3 vejce
5 g prášku do pečiva
2 lžičky citronové kůry
1 vanilkový cukr
máslo a hrubá mouka na vymazání formy
moučkový cukr na posypání
Dávka těsta je na formu nebo pekáč o rozměrech cca 23-25 x 36-40 cm.
Ukázková letní záležitost! Co s letním ovocem ze zahrady? Upečte si bleskově rychlou a snadnou bublaninu. Díky zakysané smetaně se nevysuší a zůstane krásně vláčná.
1) Troubu si rozehřejte na 180 °C. Mouku s kypřícím práškem prosijte do mísy. Do jiné mísy dejte vejce, cukr a vanilkový cukr. Metlou nebo tyčovým mixérem s metlou vyšlehejte cukr do světlé pěny.
2) Přidejte citronovou kůru, zakysanou smetanu a mouku. S pomocí stěrky jemně promíchejte. Přidejte máslo (můžete na dvě až tři dávky) a jemně promíchejte, dokud se máslo nespojí s těstem.
3) Směs na bublaninu vylijte do vymazané a vysypané formy. Přidejte maliny a dejte péct do trouby na 30 až 40 minut. Vychladlou bublaninu posypte moučkovým cukrem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.