Tradiční beránek s čokoládou

Čokoláda Velikonoce
147 Tradiční beránek s čokoládou

Ingredience

4 vejce

350 g hladké špaldové mouky

170 g rozpuštěného másla

275 g cukru

10 PL plnotučného mléka

1 sáček prášku do pečiva

na vymazání formy máslo a hrubá mouka nebo krupice

K dokončení:

hořká čokoláda a drcené pistácie k ozdobení

Použitá mouka

Postup

Troubu předehřejte na 160 °C.

Ze všech ingrediencí vypracujte těsto.

Hladké zpracované těsto stáhněte stěrkou do pečlivě vymazané a vysypané formy. To opravdu nepodceňte, ať jde beránka dobře vyklopit.

Pečte ve vyhřáté troubě 45 minut, poté odklopte vršek, zkontrolujte špejlí a podle potřeby dopékejte.

Po vychladnutí beránka vyjměte z formy, na mřížce ho polijte rozpuštěnou hořkou čokoládou a posypte pistáciemi.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.