4 vejce
350 g hladké špaldové mouky
170 g rozpuštěného másla
275 g cukru
10 PL plnotučného mléka
1 sáček prášku do pečiva
na vymazání formy máslo a hrubá mouka nebo krupice
K dokončení:
hořká čokoláda a drcené pistácie k ozdobení
Troubu předehřejte na 160 °C.
Ze všech ingrediencí vypracujte těsto.
Hladké zpracované těsto stáhněte stěrkou do pečlivě vymazané a vysypané formy. To opravdu nepodceňte, ať jde beránka dobře vyklopit.
Pečte ve vyhřáté troubě 45 minut, poté odklopte vršek, zkontrolujte špejlí a podle potřeby dopékejte.
Po vychladnutí beránka vyjměte z formy, na mřížce ho polijte rozpuštěnou hořkou čokoládou a posypte pistáciemi.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.