Pro tvarohové těsto je vždy nejdůležitější, abyste měli všechny suroviny ve stejné (nejlépe pokojové) teplotě. Proto si vyndejte vejce a tvaroh 2 hodiny předem na linku. Případně můžete i večer před přípravou.
Na těsto nejprve ušlehejte vejce s cukrem do pěny, získat nadýchanou světlou pěnu z vajec může trvat i patnáct minut. Tento krok ale neuspěchejte, je to základ pro nadýchané tvarohové těsto. Následně přidejte zchladlé tekuté máslo a také zašlehejte tvaroh. Stranou promíchejte mouku s práškem do pečiva a přisypte do směsi, opět zapracujte. Poté vyškrábejte vanilku a nastrouhejte kůru, znovu promíchejte celé těsto, jestli nestéká, a přidejte pár lžic plnotučného mléka.
Vymažte důkladně formu a vysypte ji hrubou moukou. Rozehřejte troubu na 160 stupňů.
Stáhněte těsto do formy a nechte zaklopené péct 50 minut při 160 stupních. Určitě celou dobu nechte beránka zaklopeného a neotevírejte troubu.
Hotového zchladlého beránka můžete zdobit třeba jarními květy a českou krajkou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.