Do mísy nasypte mouku a doprostřed udělejte důlek.
Do důlku nalijte část vlažného mléka a do něj rozdrolte droždí, přidejte cukr. Nechte asi 10 minut odstát.
Přidejte zbylé mléko, vejce, parmazán, sůl a vypracujte hladké těsto.
Těsto zaryjte a nechte na teplém místě kynout asi 45 min.
Po vykynutí z těsta vyválejte váleček a ten nakrájejte na stejně velké kousky (ze kterých budete později tvarovat kuličky o průměru asi 3 cm).
Z každého kousku těsta vytvarujte kuličku, tu rozmáčkněte a na střed položte trochu strouhaného čedaru. Poté vše zabalte do měšce a znovu vytvarujte do kuličky tak, aby sýr zůstal uprostřed.
Kuličky skládejte na pečicím papírem vyložený plech v dostatečných rozestupech a pod utěrkou nechte ještě asi 15 minut kynout.
Vykynuté kuličky pečte na 180 °C dozlatova, asi 15 min.
Když kuličky začnou zlátnout, posypte je zbylým čedarem a spolu s ním je dopečte.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.