Vodu nalijte do mísy robotu, přisypte mouku a přidejte balsamico. Míchejte 3 min na pomalou rychlost. Přidejte rozdrobené droždí a míchejte na nejvyšší rychlost dalších 7 min. Na závěr přisypte sýr, sůl a vlijte olivový olej. Na vysokou rychlost míchejte ještě 3 min. Hotové těsto nechte 3 hod kynout na teplém místě, přikryté potravinovou folií.
Vykynuté těsto rozdělte na 3 části a na pomoučené ploše vytvarujte 3 bagety tak, že pruhy těsta přetočíte do spirály. Než vložíte bagety do trouby, postříkejte stěny trouby vodou, aby uvnitř vznikla pára.
Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 2 min v troubě předehřáté na 250 °C, poté snižte teplotu na 200 °C a pokračujte v pečení dozlatova, asi 20 min.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.