Rustikální bagety se sýrem

Sýr
537 Rustikální bagety se sýrem

Ingredience

  • 250 g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
  • 250 g hladké mouky na kynuté těsto Babiččina volba
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra
  • 375 g studené vody
  • 25 g krémového balsamica
  • 12 g čerstvého droždí
  • 10 g soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • hrubá mouka na podsypání

Použitá mouka

Postup

Vodu nalijte do mísy robotu, přisypte mouku a přidejte balsamico. Míchejte 3 min na pomalou rychlost. Přidejte rozdrobené droždí a míchejte na nejvyšší rychlost dalších 7 min. Na závěr přisypte sýr, sůl a vlijte olivový olej. Na vysokou rychlost míchejte ještě 3 min. Hotové těsto nechte 3 hod kynout na teplém místě, přikryté potravinovou folií.

Vykynuté těsto rozdělte na 3 části a na pomoučené ploše vytvarujte 3 bagety tak, že pruhy těsta přetočíte do spirály. Než vložíte bagety do trouby, postříkejte stěny trouby vodou, aby uvnitř vznikla pára.

Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 2 min v troubě předehřáté na 250 °C, poté snižte teplotu na 200 °C a pokračujte v pečení dozlatova, asi 20 min.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.