Sušenky s parmezánem

574 Sušenky s parmezánem

Ingredience

  • 250 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo + na podsypání těsta
  • 5 g soli
  • 5 g třtinového cukru
  • 20 g olivového oleje + trochu na potření
  • 140 ml vlažné vody
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • hrubá sůl na posypání

Použitá mouka

Postup

Předehřej troubu na 180°C.

Všechny suroviny kromě sýra vlož do mísy robota s nástavcem typu „hák“ a 4 minuty zpracovávej na hladké těsto (při střední rychlosti). Přidej sýr a míchej 1 minutu, aby byl sýr v celém objemu těsta.

Na pracovní plochu rozlož potravinářskou folii a pomoučni ji. Hotové těsto do ní zabal a vlož ho na 5 minut do mrazáku nebo do chladničky na 2 hodiny.

Na pomoučené pracovní ploše vyválej těsto do čtverce o síle 1 cm. Spodní třetinu těsta přelož směrem ke středu a horní třetinu přelož přes ni. Těsto opět rozválej na sílu 1 cm. Těsto otoč o 180° a opět stejným způsobem přehni.
Takto připravené těsto vyválej do tloušťky 2 mm a poté ho rozkrájej na malé trojúhelníky o rozměrech 5 x 5 x 5 cm.
Trojúhelníky přenes na plech vyložený pečicím papírem, potři je olejem a posyp hrubou solí.

Peč 10 minut v rozehřáté troubě, poté stáhni teplotu trouby na 160°C a ještě 5 minut dopeč.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.