Švestky vypeckujte a nakrájejte na čtvrtiny. Smíchejte s cukrem, šťávou z citronu a likérem. Ovoce rozložte do máslem vymazaných zapékacích misek nebo koláčové formy.
Smíchejte všechny sypké suroviny na těsto a poté přidejte máslo a zakysanou smetanu. Z těsta vytvořte drobenku. Pokud je těsto příliš hutné, přidejte trochu mouky a ovesných vloček.
Těsto navršte na ovoce a pěkně jej načechrejte. Pečte asi 30 minut na 190°C.
TIP:
Podávejte studené nebo ještě teplé. V letních dnech přidejte kopeček vanilkové zmrzliny. Crumble můžete péct z různých druhů ovoce – výborný je jablečný, rebarborovo-jahodový, nebo ostružinový. Podle druhu ovoce jen drobně upravte podíl cukru a citronové šťávy.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.