Nejprve si vložíme suroviny na těsto do mísy.
Odvážíme si cukr a také mouku. Dále přidáme vanilkový cukr, celá vejce a máslo. Přidáme droždí, přilijeme teplé mléko a nakonec přidáme citronovou kůru a šťávu.
Celé důkladně propracujeme, pomalu asi 10 minut. Vypracované těsto dáme na cca hodinu kynout.
Když je těsto vykynuté, tak ho přendáme na plech na pečící papír, posypeme moukou a rukou ho rozprostřeme. Mělo by mít tloušťku asi 1-2 cm. A opět necháme cca půl hodiny vykynout.
Nyní si smícháme směs z cukru. Cukr vložíme do misky. Rozdrtíme si hřebíček a přidáme k cukru. Dále přidáme mletý muškátový oříšek a také skořici. Nakonec vanilkový cukr.
Nakonec vyloupeme švestky a poklademe je vedle sebe a zamáčkneme do těsta.
Vrch zasypeme cukrem. A dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 ˚C. Nakonec doporučujeme zasypat vlašskými nebo jiným oříšky.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.