Třešňové koláčky

Třešně
178 Třešňové koláčky

Ingredience

Na 3 koláče o průměru 12 cm, nebo jeden větší

Na korpus:

  • 80 g mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 30 g moučkového cukru
  • 70 g změklého másla
  • 1 žloutek
  • 10 g holandského kakaa

 

Na náplň:

  • 1 vejce
  • 1 bílek (ten, který zbyl z korpusu)
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 1 vanilkový cukr
  • 30 g krupicového cukru
  • 1 lžička šťávy z citronu
  • asi 200 g třešní

Postup

Těsto na korpus připravte vypracováním všech uvedených surovin. Poté ho zabalte do folie a na hodinu uložte do lednice.

Na náplň smíchejte tvaroh se žloutkem, oběma cukry a šťávou z citronu. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do tvarohové směsi.

Těsto vyválejte na tenkou placku a vyložte jím formy na koláčky (3 formy o průměru 12 cm nebo jednu větší o průměru 22 cm). Na těsto vlijte tvarohovou směs. Třešně vypeckujte a nakrájejte na poloviny. Rozvrstvěte je do tvarohu.

Pečte na 170°C, dokud tvaroh nebude na povrchu pevný.

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku