Třešňové koláčky

Třešně
562 Třešňové koláčky

Ingredience

Na 3 koláče o průměru 12 cm, nebo jeden větší

Na korpus:

  • 80 g mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 30 g moučkového cukru
  • 70 g změklého másla
  • 1 žloutek
  • 10 g holandského kakaa

 

Na náplň:

  • 1 vejce
  • 1 bílek (ten, který zbyl z korpusu)
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 1 vanilkový cukr
  • 30 g krupicového cukru
  • 1 lžička šťávy z citronu
  • asi 200 g třešní

Použitá mouka

Postup

Těsto na korpus připravte vypracováním všech uvedených surovin. Poté ho zabalte do folie a na hodinu uložte do lednice.

Na náplň smíchejte tvaroh se žloutkem, oběma cukry a šťávou z citronu. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do tvarohové směsi.

Těsto vyválejte na tenkou placku a vyložte jím formy na koláčky (3 formy o průměru 12 cm nebo jednu větší o průměru 22 cm). Na těsto vlijte tvarohovou směs. Třešně vypeckujte a nakrájejte na poloviny. Rozvrstvěte je do tvarohu.

Pečte na 170°C, dokud tvaroh nebude na povrchu pevný.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.