Ovocný koláč

156 Ovocný koláč

Ingredience

  • 100 g hladké mouky Babiččina volba dortová
  • kypřící prášek do pečiva
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • 3 vejce, zvlášť bílek a žloutek
  • 150 ml mléka
  • ovoce (borůvky, jahody, maliny, rybíz, či jiné)

 

Pudink:

  • 1 pytlíček vanilkového pudinku
  • 350 ml mléka (aby byl hustší)
  • trocha cukru

 

Na potření:

  • 1 kelímek zakysané smetany nebo 1 kelímek smetany ke šlehání

Postup

Předehřejeme si troubu na 170°C.

Oddělte žloutky od bílků a bílky ušlehejte do tuhého sněhu. Do hlubší mísy nasypte mouku, cukr a přidejte máslo. Dále směs zalijte mlékem, přidejte žloutky, a na závěr ještě kypřící prášek. Směs šlehejte, dokud se všechny suroviny nepropojí.

Připravte si pudink. Postupujte podle návodu, ale přidejte jen polovinu dávky mléka, aby byl pudink hustší. Hotový pudink odstavte z plotny a nechte lehce vychladnout.

K vyšlehanému těstu přidejte tuhý sníh a zapracujte. Těsto pak bude krásně nadýchané. Dortovou formu vystelte pečicím papírem, nalijte do ní těsto a náhodně rozlijte pudink po celé ploše. Na závěr přidejte ovoce podle chuti.

Pečte v troubě cca 30 minut. Po upečení nechte vychladnout a podávejte se šlehačkou či zakysanou smetanou. Zůstane tak krásně vláčný.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku