na 18 rohlíčků
Na ořechovo-jablečnou náplň:
Na potření:
Do velké mísy prosejte mouku, osolte. Nastrouhejte máslo a přidejte šlehačku. Ručně nebo v robotu zpracujte rychle hladké těsto, aby máslo příliš nepovolilo. Těsto je lehce lepkavé, ale další mouku nepřidávejte, takto zajistíte, že budou rohlíčky křehké. Těsto dejte uložit na hodinu do lednice.
Mezitím si připravte náplň, stačí dobře promíchat všechny ingredience.
Těsto po vyjmutí z lednice rozdělte na 6 stejných bochánků. Každý z nich vyválejte do kruhu asi 5 mm silného. Každý kruh rozřízněte na 6 stejných výsečí/trojúhelníků. Do širšího okraje dejte lžičku náplně a zarolujte rohlíček směrem k cípu. Lehce ohněte do banánkovitého tvaru a stlačte, aby drželo těsto pohromadě.
Skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě rozpálené na 180 °C cca 20–25 minut do lehce zlatavé barvy. Ještě horké rohlíčky potřete rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujte.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.