Svatomartinské rohlíčky s ořechovo-jablečnou náplní

658 Svatomartinské rohlíčky s ořechovo-jablečnou náplní

INGREDIENCE

na 18 rohlíčků

  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 120 ml smetany ke šlehání (30 % tuku a více)
  • 120 g chladného másla
  • špetka soli
  •  

Na ořechovo-jablečnou náplň:

  • 100 g mletých ořechů
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 nastrouhané oloupané menší jablko
  • trocha skořice
  • 1 lžička rumu
  • část bílku – zhruba lžíce

 

Na potření:

  • Trocha rumu a rozpuštěného másla
  • Moučkový cukr

Použitá mouka

POSTUP

Do velké mísy prosejte mouku, osolte. Nastrouhejte máslo a přidejte šlehačku. Ručně nebo v robotu zpracujte rychle hladké těsto, aby máslo příliš nepovolilo. Těsto je lehce lepkavé, ale další mouku nepřidávejte, takto zajistíte, že budou rohlíčky křehké. Těsto dejte uložit na hodinu do lednice.

Mezitím si připravte náplň, stačí dobře promíchat všechny ingredience.

Těsto po vyjmutí z lednice rozdělte na 6 stejných bochánků. Každý z nich vyválejte do kruhu asi 5 mm silného. Každý kruh rozřízněte na 6 stejných výsečí/trojúhelníků. Do širšího okraje dejte lžičku náplně a zarolujte rohlíček směrem k cípu. Lehce ohněte do banánkovitého tvaru a stlačte, aby drželo těsto pohromadě.

Skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě rozpálené na 180 °C cca 20–25 minut do lehce zlatavé barvy. Ještě horké rohlíčky potřete rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujte.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.