Svatomartinské rohlíčky

208 Svatomartinské rohlíčky

Ingredience

  • 440 g hladké mouky Babiččina volba
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 250 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 7 lžic rozpuštěného másla
  • cca 7 lžic vody

Na dokončení:

  • máslo
  • cukr moučka
  • maková náplň

Postup

Předehřejte troubu na 180°C.

Do mísy nasypte všechny suroviny a vypracujte hladké těsto. Vytvořte z něj váleček a nechte 30 minut odležet pod potravinářskou folií.

Poté těsto rozdělte na 4 stejné díly. Každý díl vyválejte na lehce pomoučněném válu do tvaru kruhu, který rozdělte na 6 stejných trojúhelníků. Na každý trojúhelník naneste makovou náplň k nejširší straně a zarolujte směrem ke špičce.

Rohlíčky skládejte na plech vyložený pečícím papírem, nechte 20 minut odpočinout. Pečte v rozehřáté troubě dozlatova.

TIP: Ihned po vytažení z trouby potřete máslem a pocukrujte.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku