Vanilkové rohlíčky

Vánoce
83 Vanilkové rohlíčky

Ingredience

cca na 3 plechy

  • 430 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 350 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 150 g mletých mandlí
  • Směs na obalení: 200g moučkového cukru + 2 vanilkové cukry

Postup

Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte hladké těsto.
Těsto zabalte do fresh folie a uložte přes noc do lednice.

Předehřejte troubu na 160°C a vyložte plech pečícím papírem.

Z těsta modelujte stejně velké rohlíčky a skládejte na plech s dostatečnými rozestupy – trošku vyrostou!

Pečte do růžova a po vyndání nechte pár minut zchladnout. Ještě teplé obalujte v moučkovém vanilkovém cukru.

Vánoční soutěž
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku