Na kvásek:
Na těsto:
Do mističky nadrobte droždí, přidejte cukr a mléko na kvásek a umíchejte hutné těstíčko. Nechte 15–20 minut pod utěrkou, než kvásek vzejde.
Mezitím do hluboké mísy nasypte přes síto obě mouky. Přidejte ostatní ingredience včetně kvásku a zpracujte vařečkou těsto. Podle vodnatosti jogurtu těsto dolaďte moukou tak, aby nelepilo. Nechte ho pod utěrkou kynout, než zdvojnásobí svůj objem. Trvá to asi 40 minut.
Po vykynutí přesuňte těsto na vál nebo silikonovou podložku. Rozdělte ho na 10 stejných bochánků a všechny ručně zpracujte. V ruce vyválejte jednoduché kulaté buchtičky. Nemusejí být jedna jako druhá. Skládejte je do zapékací mísy vymazané trochou másla. Pod utěrkou nechte dalších 20 minut kynout.
Mezitím rozehřejte troubu na 200 stupňů. Po nakynutí vložte do trouby a dejte na 15 minut péct do zezlátnutí. Buchtičky jsou skvělé na piknik, svačinu do školy nebo jen tak do ruky na výlet. Doplnit je můžete oblíbenou pomazánkou, šunkou, sýrem nebo vařeným vejcem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.