Svačinové buchtičky se semínky

466 Svačinové buchtičky se semínky

Ingredience

Na kvásek:

  • 10 g čerstvého droždí
  • 1 polévková lžíce mléka
  • 1 polévková lžíce cukru

Na těsto:

  • 200 g hladké mouky na kynutá těsta
  • 50 g polohrubé mouky
  • 30 g směsi oblíbených semínek (slunečnicová, dýňová, piniová…)
  • 100 g tučného jogurtu (tuk 10 %)
  • 20 g řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 1 lžička soli
  • 125 ml vlažné vody

Použitá mouka

Postup

Do mističky nadrobte droždí, přidejte cukr a mléko na kvásek a umíchejte hutné těstíčko. Nechte 15–20 minut pod utěrkou, než kvásek vzejde.

Mezitím do hluboké mísy nasypte přes síto obě mouky. Přidejte ostatní ingredience včetně kvásku a zpracujte vařečkou těsto. Podle vodnatosti jogurtu těsto dolaďte moukou tak, aby nelepilo. Nechte ho pod utěrkou kynout, než zdvojnásobí svůj objem. Trvá to asi 40 minut.

Po vykynutí přesuňte těsto na vál nebo silikonovou podložku. Rozdělte ho na 10 stejných bochánků a všechny ručně zpracujte. V ruce vyválejte jednoduché kulaté buchtičky. Nemusejí být jedna jako druhá. Skládejte je do zapékací mísy vymazané trochou másla. Pod utěrkou nechte dalších 20 minut kynout.

Mezitím rozehřejte troubu na 200 stupňů. Po nakynutí vložte do trouby a dejte na 15 minut péct do zezlátnutí. Buchtičky jsou skvělé na piknik, svačinu do školy nebo jen tak do ruky na výlet. Doplnit je můžete oblíbenou pomazánkou, šunkou, sýrem nebo vařeným vejcem.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.