Mrkvová buchta

Mrkev
118 Mrkvová buchta

Ingredience

  • 120 g rozpuštěného másla
  • 210 g cukru
  • 2 mrkve
  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • 300 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky skořice

Postup

Do jedné mísy nasypte mouku, skořici, jedlou sodu a jemně nastrouhanou mrkev. Vše promíchejte.

Vyšlehejte vejce a vmíchejte k nim mléko a máslo.

Spojte obě části dohromady, nalijte do vymazané a vysypané formy (my jsme použili formu na biskupský chlebíček).

Pečte na 180 °C asi 30 – 40 minut nebo dle velikosti zvolené formy.

 

TIP: Buchtu podávejte s tvarohem.

Jarní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku