Ingredience
- 120 g rozpuštěného másla
- 210 g cukru
- 2 mrkve
- 2 vejce
- 250 ml mléka
- 300 g celozrnné špaldové mouky
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 lžičky skořice
Do jedné mísy nasypte mouku, skořici, jedlou sodu a jemně nastrouhanou mrkev. Vše promíchejte.
Vyšlehejte vejce a vmíchejte k nim mléko a máslo.
Spojte obě části dohromady, nalijte do vymazané a vysypané formy (my jsme použili formu na biskupský chlebíček).
Pečte na 180 °C asi 30 – 40 minut nebo dle velikosti zvolené formy.
TIP: Buchtu podávejte s tvarohem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.