V míse vyšlehejte vejce s mlékem a kůrou z citronu. Přidejte mouku a špetku soli. Těsto nechte v chladu odpočinout alespoň 30 minut.
Mezitím na pánvi na oleji orestujte nadrobno nasekanou šalotku a česnek. Přidejte špenát, pokud je mražený nechte ho povolit na pánvi. Pak je orestujte s 1 vejcem, dochuťte solí a pepřem. Palačinky smažte na trošce oleje z obou stran dozlatova. Z jedné je pomažte špenátem a zarolujte.
Vymažte zapékací formu máslem a vysypte moukou. Naskládejte dovnitř těsně vedle sebe naplněné palačinky špenátem a zarolované. V misce vyšlehejte 3 vejce spolu s troškou soli a nastrouhaným parmazánem. Zalijte směsí palačinky a zapékejte je v předehřáté troubě při 180°C dozlatova, asi 30 minut.
100 g kozího sýra
hrst vlašských ořechů
2 hrušky
Do hotové palačinky naskládejte plátky kozího sýra, přisypte vlašské ořechy (celé nebo pokrájené) a vše dolaďte kostičkami čerstvých hrušek. Palačinku přehněte na čtvrtku a podávejte.
4 vejce
200 g šunky od kosti
2 lžíce černých oliv
2 lžíce octa/1l vody
sůl a pepř
V hrnci přiveďte k varu vodu s octem a lžící rozmíchejte vír. Doprostřed něj rozklepněte vajíčko a pokračujte v míchání, aby se žloutek obalil bílkem. Po čtyřech minutách vejce vyjměte – žloutek by měl být tekutý, zatímco bílek okolo příjemně tuhý. Na palačinku pak navrstvěte šunku, vejce, posypte olivami a dochuťte solí a pepřem. Podávejte tak, že vše rozložíte doprostřed a kraje palačinky proti sobě přehnete tak, abyste vytvořily čtverec.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.