Bramborové muffiny se slaninou

Brambory
169 Bramborové muffiny se slaninou

Ingredience

  • 200 g brambor
  • 150 g hladké mouky dortové
  • 50 g strouhaného čedaru
  • 150 ml mléka
  • 70 g slaniny
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • lžička sádla
  • 1/2 cibule
  • 2 vejce
  • 80 ml rozpuštěného másla
  • 1 větvička čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • čerstvě umletý pepř

Postup

Předehřejte troubu na 170°C

Brambory oškrábejte, umyjte a nastrouhejte na jemném struhadle.

Slaninu nakrájejte na malé kostičky a cibuli nadrobno.

Na pánvi rozehřejte sádlo a pomalu na něm nechte orestovat slaninu spolu s cibulí.

Až cibule zesklovatí, pánev odstavte a nechte směs lehce vychladnout.

Vejce vyšlehejte s mlékem a olejem, přidejte sůl, pepř a rozmarýn nasekaný nadrobno.

Do vaječné směsi vmíchejte brambory a slaninu s cibulkou, včetně vypečeného tuku.

Ve druhé nádobě smíchejte mouku, kypřící prášek a sýr.

Smíchejte obě části v hladké těsto.

Těstem plňte papírové košíčky a pečtě přibližně 25 min (doba pečení se může lišit v závislosti na troubě).

 

TIP: Místo papírových košíčků můžete formu na pečení muffinů vyložit čtvercem pečícího papíru. Docílíte tak rustikálnějšího vzhedu.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku