Španělský kořeněný hruškový koláč

Hrušky Skořice

Ingredience:

180 g hladké dortové mouky

3 vejce

2 zralé hrušky

110 g másla

140 g třtinového cukru

100 g bílého jogurtu

1 lžička prášku do pečiva

Na kořenicí směs:

2 lžíce najemno nastrouhaného zázvoru

1 limeta – nastrouhaná kůra

1 lžička kardamomu

½ lžičky mleté skořice

 

máslo a hrubá mouka na vysypání formy

Postup:

Vyšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny. Postupně po jednom zašlehejte všechna vejce. V hmoždíři připravte kořenicí směs. Postupně přidávejte k pěně mouku s práškem do pečiva, kořenicí směs a jogurt s vlahým máslem.

Vymažte formu o průměru 25 cm máslem a vysypte hrubou moukou. Rozehřejte troubu na 180 °C. Oloupejte hrušky a nakrájejte na klínky, odstraňte zbytky jádřinců.

Do formy vlijte těsto, rozprostřete hrušky a lehce je vmáčkněte do těsta. Pečte 40 minut, před podáváním nechte zcela vychladnout, podávejte pocukrované.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku