180 g hladké dortové mouky
3 vejce
2 zralé hrušky
110 g másla
140 g třtinového cukru
100 g bílého jogurtu
1 lžička prášku do pečiva
Na kořenicí směs:
2 lžíce najemno nastrouhaného zázvoru
1 limeta – nastrouhaná kůra
1 lžička kardamomu
½ lžičky mleté skořice
máslo a hrubá mouka na vysypání formy
Vyšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny. Postupně po jednom zašlehejte všechna vejce. V hmoždíři připravte kořenicí směs. Postupně přidávejte k pěně mouku s práškem do pečiva, kořenicí směs a jogurt s vlahým máslem.
Vymažte formu o průměru 25 cm máslem a vysypte hrubou moukou. Rozehřejte troubu na 180 °C. Oloupejte hrušky a nakrájejte na klínky, odstraňte zbytky jádřinců.
Do formy vlijte těsto, rozprostřete hrušky a lehce je vmáčkněte do těsta. Pečte 40 minut, před podáváním nechte zcela vychladnout, podávejte pocukrované.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.