Obrácený hruškový koláč

Hrušky
172 Obrácený hruškový koláč

Ingredience

  • 200 g hladké mouky Babiččina volba dortová
  • 140 g cukr krupice + 3 lžíce na vysypání formy
  • 1 balení sáčku prášku do pečiva
  • 150 g másla + na vymazání
  • 3 vajíčka
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • trochu mléka (1-2 lžíce)
  • 3 měkké hrušky, zbavené jádřinců (můžete je i oloupat)

Postup

Dortovou formu vymažte máslem, vložte do ní pečicí papír, znovu papír potřete máslem a vysypte na dno cca 3 lžíce cukru krupice.

Utřete změklé máslo s cukrem a přimíchejte postupně vejce jedno po druhém. Přidejte mouku s práškem do pečiva a zázvorem. Nakonec přidejte mléko a míchejte dohladka. Těsto přelijte přes hrušky (bude hustší) a rozetřete ve formě stěrkou.

Pečte v předehřáté troubě při 170°C, cca 40 minut, dokud není těsto upečené (dobu a teplotu pečení přizpůsobte vaší troubě).

Koláč vyjměte z trouby a překlopte na talíř.

Tipy: Po vyjmutí z trouby odstraňte dortový ráfek, na koláč položte talíř dnem vzhůru a překlopte. Teprve potom odstraňte dno formy. 

Použít můžete i jiné ovoce než hrušky (jablka, švestky, maliny), ale hrušky jsou na to nejlepší.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku