Špaldový perník

332 Špaldový perník

Ingredience

  • 1 hrnek hladké špaldové mouky
  • 1 hrnek špaldové celozrnné mouky
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 prášek do perníku
  • 1 vejce
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1x zakysaná smetana (200g)
  • ¼ hrnku mléka (dle konzistence těsta můžete dát více)
  • 2 lžíce holandského kakaa

Postup

Všechny suroviny vložíme do mísy a vymícháme hladké těsto. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo do formy.

Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 40 minut (propečenost kontrolujeme špejlí)

TIP: upečený perník polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku