Špaldový perník

728 Špaldový perník

Ingredience

  • 1 hrnek hladké špaldové mouky
  • 1 hrnek špaldové celozrnné mouky
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 prášek do perníku
  • 1 vejce
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1x zakysaná smetana (200g)
  • ¼ hrnku mléka (dle konzistence těsta můžete dát více)
  • 2 lžíce holandského kakaa

Postup

Všechny suroviny vložíme do mísy a vymícháme hladké těsto. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo do formy.

Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 40 minut (propečenost kontrolujeme špejlí)

TIP: upečený perník polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem

Zavřít

Vážení zákazníci, věnujte prosíme pozornost tomuto sdělení

Z preventivních důvodů stahujeme z trhu část produkce výrobku Babiččina volba – pšeničná mouka hladká T530 (balení 1kg, šarže označená DMT 31.3., 4.4. a 6.4. 2023 mlýn Litoměřice).

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku