Pokud je poleva příliš tuhá, zředíme ji podle potřeby citronovou šťávou.
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Překryjeme jej folií a necháme přes noc uležet v lednici.
Poté těsto rozválíme na slabě pomoučeném vále na placku vysokou 3 až 4 milimetry. Vykrojíme požadované tvary a přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme v troubě rozehřáté na 180°C cca 8 minut. Perníčky ihned po upečení potíráme rozšlehaným vejcem, aby byly lesklé. Na rovné podložce je necháme den odpočinout. Poté je zdobíme polevou z bílků.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.