Celý obsah tohoto balíčku mouky nasypte do mísy a udělejte v ní důlek. Do něj rozdrolte droždí a zalijte polovinou mléka. Lehce promíchejte a nechte 15 minut v teple.
Přidejte 2/3 cukru, zbytek mléka, máslo, špetku soli i citronové kůry a vypracujte těsto. Po 10 minutách hnětení mísu přikryjte utěrkou a nechte těsto asi hodinu kynout.
Pracovní plochu potřete trochou oleje a těsto na ní rozválejte na co nejtenčí plát. Pomažte ho změklým máslem a posypte cukrem i skořicí.
Plát srolujte a nakrájejte na kolečka široká 1 až 2 cm. Plech vyložte pečicím papírem a s rozestupy na něj rozložte šneky. Potřete je vajíčkem a posypte zbylou třetinou cukru. Šneky nechte ještě 30 minut kynout.
Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte dozlatova asi 15 až 20 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.