Mouku nasypte do mísy a udělejte v ní důlek. Rozdrobte do důlku droždí a zalijte polovinou mléka. Lehce promíchejte a nechte 15 minut na teplém místě.
Přidejte cukr, zbytek mléka, máslo a vypracujte těsto. Po deseti minutách hnětení, mísu přikryjte utěrkou a nechte těsto asi hodinu kynout. Až zdvojnásobí svůj objem, rozválejte jej (po polovinách) na skutečně tenký plát.
Potřete plát máslem a posypte cukrem a skořicí. Plát srolujte a nakrájejte na kolečka asi 1–2 cm široká. Plech vyložte pečícím papírem, naskládejte na něj šneky, potřete vajíčkem a posypte trochou cukru. Udržujte mezi šneky „rozestupy“ – ještě nakynou.
Šneky nechte ještě 30 minut kynout. Poté pečte 15–18 minut na 180°C.
Tipy: Do šneků můžete zamotat kousky vlašských ořechů, mandlí nebo kokosu.
Ještě teplé šneky potřete javorovým sirupem – budou se lesknout a krásně vonět.
Podle receptu vyrobíte velkou hromadu šneků, ale věřte se po nich hned zapráší 🙂
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.