Skořicoví šneci s javorovým sirupem

Skořice
668 Skořicoví šneci s javorovým sirupem

Ingredience

Na těsto:

  • 500 g hladké mouky Babiččina volba na kynuté těsto
  • 420 ml mléka
  • 100 g másla
  • 30 g cukru
  • 30 g droždí
  • 1 lžička mořské soli
  • ½ lžičky citronové kůry (čerstvě nastrouhané nebo v prášku)

 

 Na náplň:

  • 150 g změklého másla
  • 90 g cukru
  • 40 g mleté skořice

Použitá mouka

Postup

Mouku nasypte do mísy a udělejte v ní důlek. Rozdrobte do důlku droždí a zalijte polovinou mléka. Lehce promíchejte a nechte 15 minut na teplém místě.

Přidejte cukr, zbytek mléka, máslo a vypracujte těsto. Po deseti minutách hnětení, mísu přikryjte utěrkou a nechte těsto asi hodinu kynout. Až zdvojnásobí svůj objem, rozválejte jej (po polovinách) na skutečně tenký plát.

Potřete plát máslem a posypte cukrem a skořicí. Plát srolujte a nakrájejte na kolečka asi 1–2 cm široká. Plech vyložte pečícím papírem, naskládejte na něj šneky, potřete vajíčkem a posypte trochou cukru. Udržujte mezi šneky „rozestupy“ – ještě nakynou.

Šneky nechte ještě 30 minut kynout. Poté pečte 15–18 minut na 180°C.

Tipy: Do šneků můžete zamotat kousky vlašských ořechů, mandlí nebo kokosu.

Ještě teplé šneky potřete javorovým sirupem – budou se lesknout a krásně vonět.

Podle receptu vyrobíte velkou hromadu šneků, ale věřte se po nich hned zapráší 🙂

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.