Předehřejte troubu na 180°C. Oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Do mísy odvažte mouku, cukr a přidejte olej, vodu, kypřící prášek a žloutky. Vše zapracujte v hladké těsto.
Pekáč vymažte máslem a vysypte moukou (hrubou). Do těsta vmíchejte vyšlehané bílky a skořici. Nalijte do pekáče a dejte péct.
Zatímco se peče korpus, připravte si krém. Šlehačku ušlehejte do tuha a přidejte kelímek ricotty.
Vychladlý korpus namažte vrstvou marmelády, která dodá koláči sladkost a doplní tak jemně slanou chuť ricotty. Na marmeládu naneste velkou nadýchanou vrstvu krému. Ten pak dozdobte kvítky a čerstvými jahodami.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.