Skořicový koláč s ricottou

536 Skořicový koláč s ricottou

Ingredience

Na korpus:

  • 2 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
  • 100 g hladké mouky Babiččina volba dortová
  • 100 g cukru krupice
  • 5 polévkových lžic oleje
  • 5 polévkových lžic vlažné vody
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku

 

Na krém:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 g ricotty
  • jahodová marmeláda
  • čerstvé jahody

Použitá mouka

Postup

Předehřejte troubu na 180°C. Oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Do mísy odvažte mouku, cukr a přidejte olej, vodu, kypřící prášek a žloutky. Vše zapracujte v hladké těsto.

Pekáč vymažte máslem a vysypte moukou (hrubou). Do těsta vmíchejte vyšlehané bílky a skořici. Nalijte do pekáče a dejte péct.

Zatímco se peče korpus, připravte si krém. Šlehačku ušlehejte do tuha a přidejte kelímek ricotty.

Vychladlý korpus namažte vrstvou marmelády, která dodá koláči sladkost a doplní tak jemně slanou chuť ricotty. Na marmeládu naneste velkou nadýchanou vrstvu krému. Ten pak dozdobte kvítky a čerstvými jahodami.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.