na 2 porce:
Na dokončení:
Těsto na noky si připravíte rychle a jednoduše. Všechny suroviny dejte do mísy, lehce směs dosolte a zpracujte stěrkou nebo i rukou. Nebojte se, těsto je hodně lepivé, ale na válu, když se lehce obalí další moukou, se s ním pracuje velmi dobře a snadno. Někdy se doporučuje dát hotové těsto na půl hodiny uležet do lednice, pokud ale hledáte variantu na rychlé vaření, vůbec to nevadí a můžete tento krok vynechat.
Na vále vytvarujte podlouhlou šišku a rozkrájejte ji na stejné díly. Pokud si rádi těsto odvažujete, ideální hmotnost noků je asi 30 g. Vytvarujte v ruce kuličku a lehce ji zmáčkněte vidličkou.
Noky vařte v osolené vroucí vodě asi 4 minuty. Řiďte se zlatým pravidlem – hotové jsou, když vyplavou na hladinu. Pokud se vám líbí naše úprava, připravte si rychlou italskou omáčku. Na lžíci másla orestujte čtyři stroužky česneku, přidejte pokrájená rajčata a zarestujte. Po chvíli podlijte decilitrem bílého vína. Nechte odpařit alkohol a přidejte asi naběračku vody z vaření noků. Rajčata změknou a omáčka zesklovatí. Přidejte čerstvou posekanou bazalku a nechte ji rozvonět. Když se konzistence stane krémovou, přihoďte do pánve noky a už bez ohřevu promíchejte. Na talíři zdobte čerstvými lístky bazalky a hoblinkami parmazánu.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.