Do velké mísy nasypeme mouku a sůl. Přidáme na kostky nakrájené máslo, které do mouky postupně zapracujeme. Dále přidáme celé vejce, citronovou šťávu a postupně přiléváme vodu. Vše zpracujeme do hladkého těsta. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme ho asi půl hodiny v ledničce.
Ve volné chvíli připravíme náplň. Smícháme ricottu s parmazánem, směs osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný česnek.
Těsto rozdělíme na dva díly a pomocí válečku ho vyválíme na dva stejné kruhy. Tyto kruhy přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Do středu těsta umístíme hotovou sýrovou směs, navrch přidáme cuketu a opatrně okraje těsta zavineme. Střed koláče můžeme na závěr posypat pistáciemi. Okraje těsta potřeme žloutkem.
Koláč pečeme v rozehřáté troubě na 190°C asi 45 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.