Galette s cuketou a ricottou

Cuketa
572 Galette s cuketou a ricottou

Ingredience

  • 250 g hladké mouky Babiččina volba
  • 120 g studeného másla, nakrájeného na kostičky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 vejce
  • 50 ml studené vody
  • žloutek na potření těsta

 

Na náplň:

  • 250 g sýru ricotta
  • 60 g nastrouhaného parmazánu
  • 1 cuketa nakrájená na tenké plátky
  • čerstvý pepř
  • sůl
  • 1 nastrouhaný stroužek česneku
  • hrstka nasekaných pistácií

Použitá mouka

Postup

Do velké mísy nasypeme mouku a sůl. Přidáme na kostky nakrájené máslo, které do mouky postupně zapracujeme. Dále přidáme celé vejce, citronovou šťávu a postupně přiléváme vodu. Vše zpracujeme do hladkého těsta. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme ho asi půl hodiny v ledničce.

Ve volné chvíli připravíme náplň. Smícháme ricottu s parmazánem, směs osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný česnek.

Těsto rozdělíme na dva díly a pomocí válečku ho vyválíme na dva stejné kruhy. Tyto kruhy přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Do středu těsta umístíme hotovou sýrovou směs, navrch přidáme cuketu a opatrně okraje těsta zavineme. Střed koláče můžeme na závěr posypat pistáciemi. Okraje těsta potřeme žloutkem.

Koláč pečeme v rozehřáté troubě na 190°C asi 45 minut.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.