60 g hladké špaldové mouky
60 g čokoládového proteinu
60 g jemných ovesných vloček
45 g třtinového cukru
1 zralé jablko
2 lžíce holandského kakaa
2 vejce
1 kypřicí prášek do pečiva
120 g řeckého jogurtu
150–180 ml mléka
K dokončení:
tabulka kvalitní hořké čokolády
drcené pistácie nebo lyofilizované maliny
Suroviny si rozdělíme. Nejprve do robotu nasypte suché suroviny a vařečkou jemně promíchejte. Poté přidejte jogurt, mléko, vejce a nahrubo nastrouhané jablko – ideálně oloupané (v případě jemnější slupky můžete i neloupané).
Promíchejte v hladké tekuté těsto.
Formu na chlebíček nebo hluboký plech vyložte pečicím papírem. Těsto do formy stáhněte stěrkou. Pečte v troubě předem vyhřáté na 190 °C přibližně 30–40 minut. Kontrolujte propečenost špejlí. Po vychladnutí, nejlépe na mřížce, polijte rozpuštěnou čokoládou. Můžete zdobit drcenými oříšky nebo lyofilizovaným ovocem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.