Citronový chlebíček

Citron Léto
116 Citronový chlebíček

Ingredience

  • 1 a ½ hrnku celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ hrnku cukru (klasického nebo kokosového)
  • 3 vejce
  • ½ hrnku bílého jogurtu
  • ½ hrnku rozpuštěného másla
  • 2 velké citrony
  • NA SIRUP: ½ hrnku cukru, 3 citrony

Postup

Do mísy nasypte mouku, kypřící prášek, sodu, cukr a jemně strouhanou kůru z citronů.

V jiné nádobě smíchejte jogurt, vejce a vymačkanou šťávu z citronů.

Spojte obě části těsta a vmíchejte i rozpuštěné máslo.

Hotové těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte na 180 °C asi 40 min, nebo dokud chlebíček nebude hotový (zkuste pomocí špejle).

Než se těsto upeče, připravte si sirup tak, že svaříte vymačkanou citronovou šťávu s cukrem asi na 1/3 objemu.

Upečený chlebíček propíchejte špejlí a rovnoměrně polijte sirupem.

Podávejte po vychladnutí.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku