Ořechový chlebík

132 Ořechový chlebík

Ingredience

na menší chlebovou formu:

  • 3 vejce
  • 250 g hladké a celozrnné špaldové mouky v poměru 1 : 1
  • 100 g mletých lískových oříšků nebo ořechové mouky
  • 30 g celých lískových oříšků
  • 125 ml plnotučného vlažného mléka
  • 2 lžičky prášku do perníku
  • 80 g krupicového cukru
  • 150 g másla
  • + na vymazání formy

Postup

Začněte tím, že necháte nahřívat troubu na 180 °C. Formu na chleba nebo menší pekáček důkladně vymažte máslem.

Ušlehejte sníh z bílků a dejte stranou. V robotu nebo velké míse ušlehejte žloutky s cukrem a máslem. Poté postupně přidávejte ostatní ingredience a nakonec do hladkého těsta jemně zapracujte bílky.

Těsto stáhněte do formy a pečte 50 minut. Kontrolujte špejlí a v případě potřeby ještě dopečte. Nechte zcela vychladnout, než začnete krájet.

Zavřít

Vážení zákazníci, věnujte prosíme pozornost tomuto sdělení

Z preventivních důvodů stahujeme z trhu část produkce výrobku Babiččina volba – pšeničná mouka hladká T530 (balení 1kg, šarže označená DMT 31.3., 4.4. a 6.4. 2023 mlýn Litoměřice).

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku