Portugalské krokety Pastéis de Bacalhau

Brambory
93 Portugalské krokety Pastéis de Bacalhau

Ingredience

3 střední brambory

2 vejce

200 g světlé tresky

1 cibule

2 stroužky česneku

1 lžíce nasekané hladkolisté petržele

1 lžička sladké papriky

sůl, pepř

Na trojobal:

2 vejce

100 g hladké mouky

strouhanka na obalování

olej na smažení

Postup

Začněte tím, že uvaříte brambory ve slupce doměkka. Nechte brambory stranou vychladnout, oloupejte je a prolisujte lisem na brambory do velké mísy. Na pánvi orestujte najemno nakrájenou cibulku, česnek a koření.

Přidejte na pánev rybu a rozmělněte vidličkou. K bramborám přidejte obsah pánve a vypracujte ručně nebo v robotu těsto. Mokrýma rukama tvarujte kuličky nebo podlouhlé krokety, obalte v trojobalu a smažte dozlatova.

 

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku