na 4 porce:
K dokončení
Začněte tím, že uvaříte brambory ve slupce doměkka. Nechte brambory stranou vychladnout, oloupejte je a prolisujte lisem na brambory do velké mísy. Přidejte další suroviny a vypracujte ručně nebo v robotu těsto. Rozdělte ho na 2 díly a vyválejte na pomoučeném vále tenkého hada. Krájejte gnocchi asi 2,5 cm velké, každý zmáčkněte vidličkou, aby měl vroubky.
Připravte si znovu hrnec s vroucí osolenou vodou. Vařte gnocchi po menších dávkách rychle, vždy jen než vyplavou, což trvá asi 1–2 minuty. Pak je cedníkem vyjměte a dejte do mísy s trochou másla, aby se nepřilepily. Servírujte podle chuti a sezony.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.