Bramborové gnocchi

Brambory Sýr
75 Bramborové gnocchi

Ingredience

na 4 porce:

  • 100 g polohrubé mouky
  • 500 g moučných brambor typu C
  • 1 vejce
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 100 g ricotty

K dokončení

  • máslo, česnek, rajčata, čerstvá bazalka, parmazán

Postup

Začněte tím, že uvaříte brambory ve slupce doměkka. Nechte brambory stranou vychladnout, oloupejte je a prolisujte lisem na brambory do velké mísy. Přidejte další suroviny a vypracujte ručně nebo v robotu těsto. Rozdělte ho na 2 díly a vyválejte na pomoučeném vále tenkého hada. Krájejte gnocchi asi 2,5 cm velké, každý zmáčkněte vidličkou, aby měl vroubky.

Připravte si znovu hrnec s vroucí osolenou vodou. Vařte gnocchi po menších dávkách rychle, vždy jen než vyplavou, což trvá asi 1–2 minuty. Pak je cedníkem vyjměte a dejte do mísy s trochou másla, aby se nepřilepily. Servírujte podle chuti a sezony.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku