2 vejce
250 g polohrubé mouky
350 ml mléka
1 lžíce vanilkové pasty (nemusí být)
300 g cukru
30 g rozpuštěného másla
1 sáček prášku do pečiva
špetka soli
Na polevu:
240 g prosátého moučkového cukru
2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
20 g rozpuštěného zchladlého másla
+ barvivo
+ posypání (oříšky, cukrové zdobení, kousky čokolády…)
Čokoládová poleva:
60 g minimálně 50% čokolády
60 ml plnotučného mléka
7 g másla
½ lžičky vanilkového extraktu
120 g prosátého moučkového cukru
Rozehřejte troubu na 170 °C, těsto je rychle připravené.
Příprava těsta: vyšlehejte vejce s cukrem a máslem dohladka. Přidejte mléko a zbývající ingredience. Těsto dávkujte do máslem vymazané formy na donuty asi ze ¾. Pečte 25 minut.
Před zdobením nechte zcela vychladnout.
Poleva: prošlehejte cukr, citronovou šťávu a máslo dohladka. Můžete doladit jakoukoli potravinářskou barvou. Donuty máčejte z poloviny v polevě, rozložte na mřížku a posypte zdobením. Nechte zaschnout.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.