Na muffiny si připravte do formy papírové košíčky a začněte zahřívat troubu na 170°C. Nyní smíchejte v míse suché suroviny, tedy mouku, prášek do pečiva a cukr. Postupně vmíchejte tekuté suroviny. Mléko nechejte na konec a použijte jej podle konzistence těsta (záleží především na vodnatosti a čerstvosti vajec). Hustota těsta by měla odpovídat hustšímu lívancovému.
Těsto rozdělte do formiček. Košíčky plňte do dvou třetin, těsto pak vystačí akorát na jeden plech. Nechte 10minut odpočívat. Díky speciální mouce na kynutá těsta začne těsto lehce nabývat už teď.
Poté vložte do trouby a pečte zhruba 20minut dozlatova. Pokud trouba nepeče rovnoměrně, hlídejte muffiny, případně plech v polovině pečení otočte. Následně vyjměte a dejte muffiny chladit.
Mezitím připravte krém. Nejprve nechte lehce rozmrznout maliny. Mezitím vyšlehejte šlehačku s cukrem. Pak zašlehejte mascarpone a nakonec přidejte maliny. Je lepší je před vmícháním ještě rychle rozmixovat.
Tip:
Tento krém je jeden z nejjednodušších a nejchutnějších, kterým můžete cupcaky zdobit. Navíc pokud nejste cukráři, můžete zkusit i „rustikální“ variantu a krém více zašlehat a nanášet ho na muffiny lžící, i to má své kouzlo.
A ještě jeden tip – pokud se necítíte na zdobení, můžete zůstat u muffinů,. Přidat maliny přímo do formiček – na polovinu těsta dáte část malin, pak zase těsto a malinu navrh. Stejně tak můžete zakysanou smetanu nahradit mascarpone přímo v těstě. Chutná to především těm, kteří mají raději vlhké dezerty.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.