Obrácený hruškový koláč ze špaldové mouky

Hrušky
468 Obrácený hruškový koláč ze špaldové mouky

INGREDIENCE:

  • 6 hrušek
  • 4 lžíce cukru
  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 220 g másla
  • 3 velká vejce
  • ½ balení kypřícího prášku
  • 170 g medu
  • 3 lžičky skořice
  • Hrst nahrubo sekaných mandlí

POSTUP:

Oloupejte hrušky a zbavte je jadřinců.

Na pánvi (která je vhodná i pro pečení v troubě) rozpusťte cukr na karamel a vmíchejte do něj trošku skořice.

Do pánve s karamelem vyskládejte hrušky – můžete je pokrájet na kostky, nebo z jednotlivých čtvrtek vykrájet vějířky(kdyby se vám hruška rozpadala, pár minut ji před krájením povařte ve vodě).

Připravte těsto tak, že máslo s medem a zbylou skořicí vyšleháte do nadýchané hmoty, poté zašlehejte vejce a mouku s kypřícím práškem.

Těsto vlijte do pánve na hrušky a rovnoměrně rozetřete pomocí stěrky.

Navrch nasypte mandle a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 40 minut, nebo dokud těsto není hotové (můžete vyzkoušet pomocí špejle).

Po upečení nechte koláč pár minut odstát a poté ho vyklopte na talíř. Podávat ho můžete teplý i studený.

Zavřít

Vážení zákazníci, věnujte prosíme pozornost tomuto sdělení

Z preventivních důvodů stahujeme z trhu část produkce výrobku Babiččina volba – pšeničná mouka hladká T530 (balení 1kg, šarže označená DMT 31.3., 4.4. a 6.4. 2023 mlýn Litoměřice).

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku