Oloupejte hrušky a zbavte je jadřinců.
Na pánvi (která je vhodná i pro pečení v troubě) rozpusťte cukr na karamel a vmíchejte do něj trošku skořice.
Do pánve s karamelem vyskládejte hrušky – můžete je pokrájet na kostky, nebo z jednotlivých čtvrtek vykrájet vějířky(kdyby se vám hruška rozpadala, pár minut ji před krájením povařte ve vodě).
Připravte těsto tak, že máslo s medem a zbylou skořicí vyšleháte do nadýchané hmoty, poté zašlehejte vejce a mouku s kypřícím práškem.
Těsto vlijte do pánve na hrušky a rovnoměrně rozetřete pomocí stěrky.
Navrch nasypte mandle a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 40 minut, nebo dokud těsto není hotové (můžete vyzkoušet pomocí špejle).
Po upečení nechte koláč pár minut odstát a poté ho vyklopte na talíř. Podávat ho můžete teplý i studený.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.