Ingredience
Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme polotuhý sníh, do kterého postupně přidáváme a zašleháváme krupicový cukr. Vznikne pevný sníh.
Postupně do něj jemně vmícháme všechny žloutky a poté znovu postupně celé množství mouky.
Těsto nalijeme rovnoměrně na pečící papír na velký plech. Pečeme dozlatova (ne ale úplně do tmava). Při 170°C, cca 12-15 minut.
Vyndáme z trouby. Pečící papír i s plátem těsta dáme na rovnou podložku. Necháme lehce (ne zcela) zchladnout a pomažeme oblíbenou marmeládou.
Ještě vlažné rolujeme (pomáháme si pečícím papírem, těsto z něj pomalu odlepujeme).
Hotovou roládu nakrájíme a můžeme pocukrovat.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.