Nadýchaná piškotová roláda

950 Nadýchaná piškotová roláda

Ingredience

  • 4 velká nebo 5 menších vajec
  • 150 g hladké mouky Babiččina volba dortová
  • 150 g cukr krupice

Použitá mouka

Postup

Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme polotuhý sníh, do kterého postupně přidáváme a zašleháváme krupicový cukr. Vznikne pevný sníh.

Postupně do něj jemně vmícháme všechny žloutky  a poté znovu postupně celé množství mouky.

Těsto nalijeme rovnoměrně na pečící papír na velký plech. Pečeme dozlatova (ne ale úplně do tmava). Při 170°C, cca 12-15 minut.

Vyndáme z trouby. Pečící papír i s plátem těsta dáme na rovnou podložku. Necháme lehce (ne zcela) zchladnout a pomažeme oblíbenou marmeládou.

Ještě vlažné rolujeme (pomáháme si pečícím papírem, těsto z něj pomalu odlepujeme).

Hotovou roládu nakrájíme a můžeme pocukrovat.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.