Čokoládovo-ořechová buchta

Čokoláda
649 Čokoládovo-ořechová buchta

Ingredience

  • 140 g lískových oříšků
  • 200 g mléčné čokolády, nalámané na kousky
  • 200 g zlatého třtinového cukru
  • 200 g másla, změklého + na vymazání
  • 3 vejce
  • 200 g hladké mouky Babiččina volba dortová
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • 100 ml   mléka
  • špetka soli
  • 150 ml   zakysané smetany
  • hrubá mouka na vysypání plechu

Použitá mouka

Postup

Troubu předehřejte na 180°C. Čtvercovou formu (o hraně 20 cm) nebo kulatou koláčovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

V robotu najemno nasekejte 125 g ořechů, 75 g nalámané čokolády a zhruba polovinu cukru. Přendejte do mísy a smíchejte se zbylým cukrem, máslem, vajíčky, moukou, práškem do pečiva, mlékem a špetkou soli. Přendejte do formy a pečte 35-45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Nechte vychladnout.

Zbytek čokolády rozehřejte, vmíchejte zakysanou smetanu a nechte zchladnout. Koláč horizontálně rozřízněte, spodní díl potřete částí polevy, přiklopte horním dílem a vršek potřete zbylou polevou. Ozdobte nasekanými zbývajícími ořechy.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.