Troubu předehřejte na 180°C. Čtvercovou formu (o hraně 20 cm) nebo kulatou koláčovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
V robotu najemno nasekejte 125 g ořechů, 75 g nalámané čokolády a zhruba polovinu cukru. Přendejte do mísy a smíchejte se zbylým cukrem, máslem, vajíčky, moukou, práškem do pečiva, mlékem a špetkou soli. Přendejte do formy a pečte 35-45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Nechte vychladnout.
Zbytek čokolády rozehřejte, vmíchejte zakysanou smetanu a nechte zchladnout. Koláč horizontálně rozřízněte, spodní díl potřete částí polevy, přiklopte horním dílem a vršek potřete zbylou polevou. Ozdobte nasekanými zbývajícími ořechy.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.