Předehřejte troubu na 180°C, formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. V míse smíchejte všechny suché ingredience.
V druhé míse vyšlehejte všechny mokré ingredience. Spojte mokrou i suchou část těsta a vmíchejte maliny. Pár malin si nechte stranou.
Nalijte do formy ½ těsta a poklaďte ji malinami. Potom dolijte i zbytek těsta.
Vložte formu do trouby a pečte bábovku, dokud není hotová. Bude to trvat asi 40 minut. Po upečení nechte bábovku ve formě vychladnout a poté ji vyklopte.
V hrnci ohřejte smetanu pod bod varu a potom v ní za stálého míchání rozpusťte čokoládu. Polijte bábovku polevou a ozdobte čerstvými malinami a jedlými květy.
Nachystejte si jedlé květy, například fialky nebo šeříky. Do hrnečku rozklepněte jeden bílek a prošlehejte ho vidličkou. Pomocí štětečku natírejte květy a ty pak obalujte v krupicovém cukru. Květy rovnejte na pečícím papírem vyložený tác a nechte je několik dní schnout.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.