Malinová bábovka

Maliny
52 Malinová bábovka

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky Babiččina volba dortová
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • ½ hrnku mléka
  • ½ hrnku 30% smetany
  • ½ hrnku rozpuštěného másla
  • 3 vejce
  • 1 kypřící prášek
  • 1 hrnek malin (mohou být mražené)
  • 30 g kvalitní hořké čokolády (nastrouhané)Hrubá mouka a máslo na vymazání a vysypání formy

 Na polevu:

  • 100 g hořké čokolády
  • 50 ml smetany

 

Na zdobení:

  • čerstvé maliny
  • kandované jedlé květy

Postup

Předehřejte troubu na 180°C, formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. V míse smíchejte všechny suché ingredience.

V druhé míse vyšlehejte všechny mokré ingredience. Spojte mokrou i suchou část těsta a vmíchejte maliny. Pár malin si nechte stranou.
Nalijte do formy ½ těsta a poklaďte ji malinami. Potom dolijte i zbytek těsta.

Vložte formu do trouby a pečte bábovku, dokud není hotová. Bude to trvat asi 40 minut. Po upečení nechte bábovku ve formě vychladnout a poté ji vyklopte.

V hrnci ohřejte smetanu pod bod varu a potom v ní za stálého míchání rozpusťte čokoládu. Polijte bábovku polevou a ozdobte čerstvými malinami a jedlými květy.

Jak na kandované jedlé květy?

Nachystejte si jedlé květy, například fialky nebo šeříky.  Do hrnečku rozklepněte jeden bílek a prošlehejte ho vidličkou. Pomocí štětečku natírejte květy a ty pak obalujte v krupicovém cukru. Květy rovnejte na pečícím papírem vyložený tác a nechte je několik dní schnout.

Vánoční soutěž
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku