Mrkvové rohlíčky

Mrkev
130 Mrkvové rohlíčky

Ingredience

  • 400 g mrkve
  • 300 g másla
  • 400 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky muskátového oříšku
  • kůra z 1 pomeranče
  • šťáva z čtvrtky pomeranče
  • povidla
  • vejce na potření
  • cukr moučka na poprášení

Postup

Nejdřív očistěte mrkev a nastrouhejte ji do větší mísy. Přidejte 300 g másla, 400 g mouky, půl lžičky skořice a čtvrt lžičky muškátového oříšku. Přidejte ještě nastrouhanou kůru z pomeranče a šťávu, a důkladně zapracujte v těsto. Hotové těsto nechte do lednice alespoň na půl hodiny.

Rozehřejte troubu na 200°C a poprašte vál. Těsto rozdělte na 8 kousků a z každého udělejte kuličku. Každou kuličku rozválejte do kruhu a rozdělte na 8 kousků. Na každý dejte lžičku povidel.

Rohlíčky balte od nejširší části po nejužší. Vejce rozšlehejte a pomašlujte jím každý rohlíček.

Dejte péct na 10 minut do trouby na 200°C. Upečené rohlíčky pocukrujte a můžete podávat.

Letní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku