Do mísy nasypte mouku, cukr a vanilkový cukr, promíchejte a do středu udělejte důlek.
Do důlku nalijte mléko a rozdrolte droždí. Nechte asi 10 min odstát.
K mouce přidejte všechny zbývající suroviny a vypracujte pružné těsto.
Těsto vložte do čisté mísy, tu překryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
Po vykynutí vytvarujte z těsta mazanec, potřete ho rozšlehaným vejcem a posypte pokrájenými mandlemi.
Pečte na 150 °C asi hodinu, nebo dokud mazanec není zlatavý.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.