Mandlové kytičky

Mandle
192 Mandlové kytičky

Ingredience

  •       100g hladké mouky na křehké pečivo
  •       100 g mandlové mouky
  •       100 g másla pokojové teploty
  •       1 žloutek
  •       1 vanilkový cukr
  •       70 g moučkového cukru
  •       1 lžička srouhané citronové kůry
  •       Špetka soli
  •       Mandle na zdobení

Postup

V míse smíchejte hladkou i mandlovou mouku, přidejte oba cukry, sůl a citronovou kůru.

Do mouky přidejte pokrájené máslo a žloutek a rukama vypracujte hladké těsto.

Těsto zabalte do potravinové folie a na hodinu uložte do lednice.

Vychladlé těsto vyválejte asi na 4 mm tenkou placku a pomocí vykrajovátka vykrajujte kytičky.

Jednotlivé sušenky klaďte na pečicím papírem vyložený plech a dozdobte polovinami mandlí.

Pečte na 180 °C 5 -10 minut (sušenky sledujte a z trouby je vyndejte, když nudou mít narůžovělou barvu).

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku