V míse smíchejte hladkou i mandlovou mouku, přidejte oba cukry, sůl a citronovou kůru.
Do mouky přidejte pokrájené máslo a žloutek a rukama vypracujte hladké těsto.
Těsto zabalte do potravinové folie a na hodinu uložte do lednice.
Vychladlé těsto vyválejte asi na 4 mm tenkou placku a pomocí vykrajovátka vykrajujte kytičky.
Jednotlivé sušenky klaďte na pečicím papírem vyložený plech a dozdobte polovinami mandlí.
Pečte na 180 °C 5 -10 minut (sušenky sledujte a z trouby je vyndejte, když nudou mít narůžovělou barvu).
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.