Jablečný chléb s mandlemi

Jablka Mandle Skořice
690 Jablečný chléb s mandlemi

Ingredience

  •      80g měkkého másla
  •      1/2 hrnku třtinového cukru
  •      2 vejce
  •      2 hrnky špaldové hladké mouky
  •      1 lžička jedlé sody
  •      1 lžička mleté skořice
  •      1/2 lžičky mletého hřebíčku (nebo drceného v hmoždíři)
  •      2 sladší nastrouhaná jablka
  •      2 hrsti loupaných mandlí

Použitá mouka

Postup

Zapněte troubu na 180 stupňů a nechte předehřívat.

 

Vyšlehejte máslo s cukrem a vejci. Pak přidejte nastrouhaná jablka. Prosejte mouku a ve druhé míse jí smíchejte s jedlou sodou a kořením. Pomalu přesypte suchou směs do mokré a míchejte. Pokud by těsto bylo hodně hutné, můžete zlehka naředit mlékem. Nakonec vmíchejte polovinu mandlí.

 

Směs vyklopte do vymazané, formy na chleba (formu můžete místo vymazání vyložit pečícím papírem). směs na závěr posypte mandlemi a pečtě zhruba 45-60minut podle formy, kontrolujte špejlí.

 

Chleba vydrží dobrý až čtyři dny, chutná samotný ke kávě nebo dětem s marmeládou.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.