Jablečný chléb s mandlemi

Jablka Mandle Skořice
105 Jablečný chléb s mandlemi

Ingredience

  •      80g měkkého másla
  •      1/2 hrnku třtinového cukru
  •      2 vejce
  •      2 hrnky špaldové hladké mouky
  •      1 lžička jedlé sody
  •      1 lžička mleté skořice
  •      1/2 lžičky mletého hřebíčku (nebo drceného v hmoždíři)
  •      2 sladší nastrouhaná jablka
  •      2 hrsti loupaných mandlí

Postup

Zapněte troubu na 180 stupňů a nechte předehřívat.

 

Vyšlehejte máslo s cukrem a vejci. Pak přidejte nastrouhaná jablka. Prosejte mouku a ve druhé míse jí smíchejte s jedlou sodou a kořením. Pomalu přesypte suchou směs do mokré a míchejte. Pokud by těsto bylo hodně hutné, můžete zlehka naředit mlékem. Nakonec vmíchejte polovinu mandlí.

 

Směs vyklopte do vymazané, formy na chleba (formu můžete místo vymazání vyložit pečícím papírem). směs na závěr posypte mandlemi a pečtě zhruba 45-60minut podle formy, kontrolujte špejlí.

 

Chleba vydrží dobrý až čtyři dny, chutná samotný ke kávě nebo dětem s marmeládou.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku