Mouku, mleté mandle, sůl a kypřicí prášek vsypte do mísy a promíchejte. Rozpusťte si máslo a dejte nahřát troubu na 180 stupňů.
V jiné míse vyšlehejte do pěny vejce s cukrem. Přilijte smetany, smíchejte a postupně přisypejte zbylé suché suroviny. Opět důkladně promíchejte. Ve dvou dávkách přilijte a promíchejte rozpuštěné máslo.
Formu pořádně vymažte máslem a vysypejte plátky mandlí. Krásně dokřupava se vypečou a ozdobí koláč i z boku. Do vymazané a vysypané formy nalijte těsto, rozetřete a poklaďte švestkami. Pocukrujte a posypejte mandlemi.
Pečte asi 35-45 minut na 180 °C. Doba pečení se může lišit v závislosti na materiálu formy a zkušenosti s vaší troubou (v keramické to trvá většinou déle).
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.