150g jemné krupičky
20g mletého máku
1 biocitron (kůra i šťáva)
60g krupicového cukru
190g zakysané smetany
100ml plnotučného mléka
2 vejce
½ sáčku kypřícího prášku do pečiva
1 vanilkový lusk
na závěr špetka jedlé sody
Příprava: 20 minut
Pečení: 45 minut
Nejprve do mísy odměřte krupičku, zalijte ji mlékem, zakysanou smetanou a nechte 10 minut odpočívat. Pak veškeré další suroviny postupně smíchejte šlehačem nebo ručně v hluboké míse, až úplně nakonec přidejte rovnoměrně trochu jedlé sody. Vymažte formu o průměru asi 20cm máslem a vysypte krupicí nebo použijte silikonovou formu.
Těsto stáhněte stěrkou do formy. Do vyhřáté trouby na 160 stupňů na 40-45 minut podle vaší trouby, kontrolujte před vyndáním na špejli.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.