Citronová bábovka s mákem

Citron Mák
151 Citronová bábovka s mákem

Ingredience

Na těsto:

  • 250 g másla
  • 200 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 2 ks bio citronů
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 280 g polohrubé mouky Babiččina volba
  • špetka soli
  • 4 lžíce celého máku

 

Na citronovu polevu:

  • 200 g moučkového cukru
  • šťáva z celého citronu

Postup

Změklé máslo, cukr a vanilkový cukr utřete do husté pěny. Pak postupně přidejte vejce, šťávu z jednoho citronu a kůru podle chuti… Nelekněte se, máslo se zcela nerozpustí a vytvoří malé hrudky – vše ale dobře dopadne 🙂

Pak smíchejte sypké přísady a vše zamíchejte dohromady. Docela tuhým těstem naplňte formu vymazanou máslem a vysypanou polohrubou moukou.

Vše pečte v předehřáté troubě na 180°C  asi 50 minut.

Bábovku nechte vychladnout a polijte ji připravenou citronovou polevou. Cukr s citronovou šťávou jsem utřela do hladka.

Letní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku