Změklé máslo, cukr a vanilkový cukr utřete do husté pěny. Pak postupně přidejte vejce, šťávu z jednoho citronu a kůru podle chuti… Nelekněte se, máslo se zcela nerozpustí a vytvoří malé hrudky – vše ale dobře dopadne 🙂
Pak smíchejte sypké přísady a vše zamíchejte dohromady. Docela tuhým těstem naplňte formu vymazanou máslem a vysypanou polohrubou moukou.
Vše pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 50 minut.
Bábovku nechte vychladnout a polijte ji připravenou citronovou polevou. Cukr s citronovou šťávou jsem utřela do hladka.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.